Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Chokladgravar
Läskig halloweendessert för 2. Vad ligger begravt i chokladmoussen? Prova detta enkla och fantastiskt goda recept till halloween, du kommer inte att bli besviken! Som dekoration har vi gjort små chokladkors med hjälp av en silikonform.
Räcker till 2 portions
Räcker till...
2 portions
Recepttyp
Desserter
Mousse och fromage
Tillfälle
Halloween
Ingredienser
Så gör du
- 100 g Callebaut mjölkchoklad
- 2 st Äggulor
- 2 dl Vispgrädde
- 1 fp Oreokakor
- Fun Cakes strösselögon till dekoration
- Dr. Oetker Black & Gold strösselmix
- Smält chokladknapparna i ett vattenbad, ta bort från värmen och låt svalna något.
- Vispa 1,5 dl av grädden fluffigt.
- Rör ner äggulorna i chokladen (en äggula i taget) samt 0,5 dl grädde.
- Rör sedan sedan ner chokladen i den vispade grädden
- Krossa oreokexen och fyll botten på ett glas, och varva sedan med chokladmousse. Avsluta med krossade kex.
- Dekorera gravarna med chokladkors och ögon samt Black & gold strössel
- Tips! Om chokladmoussen skär sig, värm den i en gryta och eller i micron, ställ sedan kallt ett par timmar. Vispa med en elvisp och vips så har du en fin chokladmousse