Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(2)

Chokladgravar

Läskig halloweendessert för 2. Vad ligger begravt i chokladmoussen? Prova detta enkla och fantastiskt goda recept till halloween, du kommer inte att bli besviken! Som dekoration har vi gjort små chokladkors med hjälp av en silikonform.

baka.se

Vote
(2)

Räcker till 2 portions

Räcker till...

2 portions

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

  • 100 g Callebaut mjölkchoklad
  • 2 st Äggulor
  • 2 dl Vispgrädde
  • 1 fp Oreokakor
  • Fun Cakes strösselögon till dekoration
  • Dr. Oetker Black & Gold strösselmix
  1. Smält chokladknapparna i ett vattenbad, ta bort från värmen och låt svalna något.
  2. Vispa 1,5 dl av grädden fluffigt.
  3. Rör ner äggulorna i chokladen (en äggula i taget) samt 0,5 dl grädde.
  4. Rör sedan sedan ner chokladen i den vispade grädden
  5. Krossa oreokexen och fyll botten på ett glas, och varva sedan med chokladmousse. Avsluta med krossade kex.
  6. Dekorera gravarna med chokladkors och ögon samt Black & gold strössel
  7. Tips! Om chokladmoussen skär sig, värm den i en gryta och eller i micron, ställ sedan kallt ett par timmar. Vispa med en elvisp och vips så har du en fin chokladmousse