Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Chokladlyx i portionsform
Tips:
Servera efterrätten i moccakoppar med skeden på kaffefatet.
Blanda i rostade nötter, små bitar av marchmallo...
Räcker till 7 portioner
Räcker till...
7 portioner
Recepttyp
Desserter
Ingredienser
Så gör du
- 2,5 dl Milda Mini Mat
- 200 g mörk choklad
- 1 äggula
- 1,5 msk Miilda mat och bakmargarin
- 2 tsk vaniljsocker
1. Värm Milda Mini Mat i en kastrull, låt sjuda någon minut. Ta av kastrullen från plattan.
2. Bryt chokladen i bitar och rör ner i Milda Maten. Rör tills chokladen smält. Fortsätt att röra kraftigt och tillsätt äggulan.
3. Rör ner Milda och vaniljsocker. Fortsätt att röra tills smeten blir helt slät.
4. Häll upp chokladkrämen i små portionsformar. Ställ in minst ett par timmar i kylen
5. Servera med färska bär, färsk frukt eller fruktsallad.