Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(3)

Chokladmousse med marinerade bär

Serveringstips:
Serveras i ett glas med moussen i botten och de kryddkokta bären ovanpå kalla bär. Garnera med lite hyvlad vit choklad på toppen.

Gjord med Lindahls Turkisk eller Grekisk Yoghurt

Vote
(3)

Räcker till 4 portioner

Räcker till...

4 portioner

Ingredienser

Så gör du

Mousse
  • 3 dl Lindahls Yoghurt
  • 150 gr vit choklad
  • 1 ägg, rumstempererat
  • 2 lime
Kryddkokta bär
  • 300 gr blandade bär
  • 1 dl socker (eller efter behag)
  • 1 vaniljstång
  • 3 stjärnanis
  • 10 svartpepparkorn
  • 1/2 dl vatten eller vitvin
  1. Mousse:
    Tvätta limen noga. Riv sedan av skalet på limen till fina strimlor på ett rivjärn. Se till att bara det gröna av skalet kommer med. Pressa sedan juicen ur limefrukterna.

  2. Smält chokladen i en mikrovågsugn eller vattenbad, se till att den inte
    blir varmare än 50 grader. Spara lite av chokladen till att hyvla som garnering.

  3. Blanda ner ägget i den smälta chokladen.

  4. Vänd ner limeraspet och juice i Lindahls yoghurt och därefter choklad-/äggblandningen. Blanda noga.

  5. Moussen är klar men skall stå några timmar i kylen så att alla smaker kommer fram. Moussen kan göras dagen innan den skall serveras.

  6. Marinerade bär;
    Dela vaniljstången och skrapa ur innanmätet. Värm vaniljstången och
    -märg i vitvinet, resp vattnet tillsammans med pepper och stjärnanis.

  7. Låt sjuda en minut och dra från värmen. Låt vila tio minuter och plocka sedan bort pepparkornen, anis och vaniljstången.

  8. Tillsätt bären, värm försiktig tills bären börjar safta sig. Låt svalna. Detta kan göras dagen innan så att alla smaker kommer fram.