Hoppa till huvudinnehåll
Om oss

Logga in / Skapa konto

Sök
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote

Citrusmarinerade frukter och bär med vaniljzabaglione smaksatt med saffran

Milda http://www.milda.se

Vote

Fri från

Glutenfritt

Glutenfritt

Nöt & mandelfritt

Nöt & mandelfritt

Räcker till 4 portioner

Räcker till...

4 portioner

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

  • 2 päron
  • 1 äpple, eller valfri kärnfrukt
  • 0,5 dl björnbär eller hallon
  • 0,5 dl blåbär
Lag
  • 1 dl vatten
  • 1 dl råsocker
  • 1 apelsin, juice och skal
  • 1 citron, juice och skal
  • 2 limefrukter, juice och skal
  • 0,5 vaniljstång, delad och urskrapad
  • 2 stjärnanis
Vaniljzabaglione
  • 3 msk marsalavin, portvin eller äppelcider
  • 4 äggulor
  • 1 msk strösocker
  • 1 msk Milda mat och bakmargarin
  • 1 dl Milda Vanilj Visp
  • 0,5 paket saffran
  • 1. Skala apelsinen, limen och citronen med hjälp av en potatisskalare. Strimla sedan de tunna skalen.

    2. Koka upp citrusskalen i vatten, låt rinna av i sil och skölj i kallt vatten. Spar citrusskalen till senare.

    3. Blanda ihop råsockret, stjärnanisen, vaniljstången och vattnet med apelsin- citron- & limejuicen i en kastrull och låt småkoka i 10 min.

    4. Skala äpplet och päronen, kärna ur dem och skär dem i mindre bitar. Tillsätt frukterna och 2 msk av citrusskalen i lagen och lyft av kastrullen från värmen. Tillsätt
    bären och låt dra i 5–10 minuter.

    5. Plocka upp frukterna och bären med en hålslev och lägg i en skål. Koka ihop lagen tills hälften återstår eller tills
    den får en sirapsaktig konsistens. Häll lagen över frukterna. Låt svalna i kylskåpet.

    Vaniljzabaglione
    1. Häll Marsalavinet i en kastrull och låt småkoka i 1 min. Låt svalna.

    2. Lägg äggulorna och sockret i en
    ny kastrull. Vispa blandningen vit och pösig. Blanda sedan i vinet lite i taget under omrörning.