Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote

Cookiesmousse

En len och helt underbar mousse, med bitar av hasselnötter och choklad. Bättre kan det inte bli!

BakeCake

Vote

Räcker till 8 st småglas

Räcker till...

8 st småglas

Ingredienser

Så gör du

  • 2 dl vispgrädde
  • 100 g mjölkchoklad
  • 2 st äggulor
  • 50 g mörk choklad
  • 1/2 dl hasselnötter
  1. Vispa grädden hårt.

  2. Bryt mjölkchokladen i bitar och smält den i vattenbad eller i mikrovågsugn så att den precis blir mjuk. Rör sedan tills den smälter. Ljus choklad är extra värmekänslig.

  3. Rör ihop äggulorna i en stor skål.

  4. Tillsätt chokladen under kraftig omrörning. 

  5. Rör i lite av grädden och sedan resten.

  6. Hacka den mörka chokladen och nötterna.

  7. Vänd försiktigt ner i moussen.

  8. Fyll små glas eller koppar. Låt moussen stelna i kylen minst 1 tim. 

  9. Garnera med lite hackad choklad, hallon och ev mynta. Tips! Går bra att förbereda. Står sig bra några timmar i kylen.