Hoppa till huvudinnehåll
Om oss

Logga in / Skapa konto

Sök
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(1)

Crème brûlée med apelsinsmak

En klassisk dessert där grädden bytts ut mot ett hälsosammare alternativ - iMat. Med apelsinskal i smeten blir det en intressant smaksättning.

Oatly http://www.oatly.se

Vote
(1)

Fri från

Mjölk & laktosfritt

Mjölk & laktosfritt

Räcker till 4 portioner

Räcker till...

4 portioner

Kategorier
Recepttyp Desserter
Näringsvärde Mjölk & laktosfritt

Ingredienser

Så gör du

  • 0,5 dl strösocker
  • 5 dl Oatly iMat
  • 1 vaniljstång
  • 1 vältvättad apelsin
  • 4 portioner hallon samt florsocker till servering (eventuellt)
  • 2 - 3 msk farinsocker
  • 5 äggulor
  • 1. Sätt ugnen på 150 grader.

    2. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna.

    3. Hetta upp iMat med vaniljfröna, sockret samt den urskrapade stången.

    4. Riv skalet från apelsinen och tillsätt det.

    5. Ställ åt sidan i 15 minuter.

    6. Tag upp stången och släng den.

    7. Vispa i äggulorna och häll smeten i fyra låga portionsformar som tål värme.

    8. Ställ dem i en ugnsform och häll i hett vatten så det täcker halva formarna.

    9. Ställ in i mitten av ugnen och grädda ca 50-60 minuter tills krämen stannat.

    10. Låt kallna.

    11. Sätt ugnen på grillvärme, 250 grader.

    12. Fördela farinsockret över formarna och ställ in högst upp under grillelementet i ett par minuter tills sockret karamelliserats.

    13. Servera gärna med lite hallon pudrade med florsocker.