Crêpes med choklad- och vaniljkrämsfyllning och apelsinsallad
Servera crêpesen med choklad- & vaniljkrämen
och citrussalladen.
Fri från
Nöt & mandelfritt
Nöt & mandelfritt
Räcker till ca 12-15 st
ca 12-15 st
Ingredienser
Så gör du
Crèpes
- 3 dl vetemjöl
- 3 ägg
- 4 dl mjölk
- 2 dl Milda Mat ,15%
- 0,5 tsk salt
- 50 g Milda mat och bakmargarin
Kräm
- 1 förpackning Milda Visp
- 100 g mörk choklad (70%)
- 1 dl Milda Vanilj Visp
Apelsin- och grapesallad
- 2 apelsiner
- 1 blodgrapefrukt
- 2 msk florsocker
- myntablad, strimlade
Crêpes
1. Blanda mjöl och salt i en bunke.
Häll i hälften av mjölken och vispa till en jämn smet. Häll sedan i resten av mjölken. Smält margarinet och rör ner det i smeten. Avsluta med att
vispa i äggen.2. Stek sedan crêpesen i en crêpes-
panna (det kan löna sig att tillsätta lite margarin i panna under den första stekningen). Vänd crêpesen när ytan har stelnat och stekytan har fått en ljust gyllenbrun färg.Choklad- & vaniljkräm
1. Krossa chokladen och lägg den i en bunke.
2. Värm försiktigt upp Milda VaniljVisp i en kastrull. Låt inte koka upp.
3. Häll sedan den varma vaniljvis-
pen över chokladen och rör om tills chokladen har blivit till en slät smet. Låt svalna i kylskåpet i ca 1 timme.4. Vispa snabbt chokladsmeten till en fluffig och krämig konsistens med hjälp av en elvisp när den har blivit helt kall.
5. Vispa nu Milda VaniljVisp i en ny bunke. Häll sedan i vaniljvispen i
chokladsmeten.Apelsin- & grapesallad
1. Skala apelsinerna och blodgrapen, skär dem i klyftor och dela klyftorna i mindre bitar.
2. Blanda med myntan och florsockret.
Servera nu crêpesen med choklad- & vaniljkrämen och citrussalladen.