Hoppa till huvudinnehåll
Om oss

Logga in / Skapa konto

Sök
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(4)

Crêpes med choklad- och vaniljkrämsfyllning och apelsinsallad

Servera crêpesen med choklad- & vaniljkrämen
och citrussalladen.

Milda http://www.milda.se

Vote
(4)

Fri från

Nöt & mandelfritt

Nöt & mandelfritt

Räcker till ca 12-15 st

Räcker till...

ca 12-15 st

Ingredienser

Så gör du

Crèpes
  • 3 dl vetemjöl
  • 3 ägg
  • 4 dl mjölk
  • 2 dl Milda Mat ,15%
  • 0,5 tsk salt
  • 50 g Milda mat och bakmargarin
Kräm
  • 1 förpackning Milda Visp
  • 100 g mörk choklad (70%)
  • 1 dl Milda Vanilj Visp
Apelsin- och grapesallad
  • 2 apelsiner
  • 1 blodgrapefrukt
  • 2 msk florsocker
  • myntablad, strimlade
  • Crêpes

    1. Blanda mjöl och salt i en bunke.
    Häll i hälften av mjölken och vispa till en jämn smet. Häll sedan i resten av mjölken. Smält margarinet och rör ner det i smeten. Avsluta med att
    vispa i äggen.

    2. Stek sedan crêpesen i en crêpes-
    panna (det kan löna sig att tillsätta lite margarin i panna under den första stekningen). Vänd crêpesen när ytan har stelnat och stekytan har fått en ljust gyllenbrun färg.

    Choklad- & vaniljkräm

    1. Krossa chokladen och lägg den i en bunke.

    2. Värm försiktigt upp Milda VaniljVisp i en kastrull. Låt inte koka upp.

    3. Häll sedan den varma vaniljvis-
    pen över chokladen och rör om tills chokladen har blivit till en slät smet. Låt svalna i kylskåpet i ca 1 timme.

    4. Vispa snabbt chokladsmeten till en fluffig och krämig konsistens med hjälp av en elvisp när den har blivit helt kall.

    5. Vispa nu Milda VaniljVisp i en ny bunke. Häll sedan i vaniljvispen i
    chokladsmeten.

    Apelsin- & grapesallad

    1. Skala apelsinerna och blodgrapen, skär dem i klyftor och dela klyftorna i mindre bitar.

    2. Blanda med myntan och florsockret.

    Servera nu crêpesen med choklad- & vaniljkrämen och citrussalladen.