Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Ingredienser
Så gör du
- 3 dl vetemjöl
- 4 ägg
- 1 msk socker
- 1 krm salt
- 4 dl mjölk
- 1 dl ramlösa
- 1 dl matolja
Till servering:
- 50 g Dr. Oetker hackade hasselnötter
- 0,75 dl socker
- 1 dl apelsinsaft eller cointreau
- 1 liter vaniljglass
- Dr. Oetker Chocosauce
Sikta mjölet i en skål och gör en fördjupning i mitten.
Vispa ägg, socker, salt, mjölk och ramlösa och häll en del av det i fördjupningen.
Rör försiktigt från mitten och ut och tillsätt försiktigt resten av äggblandningen.
Låt smeten vila i 20-30 minuter.
Värm oljan i en panna och häll sedan i lite av smeten. Grädda crêpsen gyllenbruna.
Bryn sockret i en panna och tillsätt
hasselnötterna under omrörning. Låt de karamelliserade hasselnötterna kylas av på ett bakpapper.Lägg en glasskula på varje crêpes och dekorera med chocosauce, samt cointreu eller apelsinsaft.
Strö över hasselnötter och servera genast.