Hoppa till huvudinnehåll
Om oss

Logga in / Skapa konto

Sök
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(2)

Dubaichoklad-pannkakor

Kombinationen av dubaichoklad och läckert fluffiga chokladpannkakor - så mycket mer behöver vi nog inte säga för att du ska kasta dig över det här läckra receptet.
Vote
(2)

Räcker till ca 5 portions (15 små pannkakor)

Räcker till...

ca 5 portions (15 små pannkakor)

Ingredienser

Så gör du

Topping
  • 200 g mörk choklad
  • 50 g pistagekräm sötad
  • hackade pistagenötter
Fyllning
  • 100 g kadayif
  • 20 g smör
  • 100 g pistagekräm sötad
  • 2 tsk sesampasta
Chokladpannkakor
  • 2 st ägg medelstora
  • 2,5 msk socker
  • 2 tsk Dr. Oetker vaniljsocker
  • 2 dl mjölk
  • 3,5 dl vetemjöl
  • 0,5 dl kakao
  • 1,5 tsk Dr. Oetker bakpulver
  • 25 g mörk choklad smält
Till stekpannan
  • matolja t.ex rapsolja
Fyllning
  • Skär kadayif i små bitar och stek den i en panna med smöret tills den är gyllenbrun. Blanda den rostade kadayifen med pistagekräm och sesampasta i en skål tills den är krämig. Låt Dubaichokladfyllningen svalna något.
Chokladpannkakor
  1. Vispa ägg, socker och vaniljsocker i en bunke med elvisp på högsta hastighet i 1 minut tills det blir ett skum. Rör snabbt i 25 g smält choklad och mjölken. Blanda mjölet med kakaon och bakpulvret och rör om kort på medelhög hastighet.
  2. Hetta upp olja i en teflonpanna. Tillsätt ca 1 msk smet för varje pannkaka, stek på båda sidor på medelvärme och upprepa tills du har ca 15 pannkakor.
Montering
  • Stapla 3 pannkakor med Dubai-chokladfyllningen på varandra för att bilda ett torn. Häll den smält choklad över toppen, strö över pistagekräm och dekorera med hackade pistagenötter.