Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Dubaichoklad-pannkakor
Kombinationen av dubaichoklad och läckert fluffiga chokladpannkakor - så mycket mer behöver vi nog inte säga för att du ska kasta dig över det här läckra receptet.
Räcker till ca 5 portions (15 små pannkakor)
Räcker till...
ca 5 portions (15 små pannkakor)
Recepttyp
Desserter
Pannkakor och våfflor
Ingredienser
Så gör du
Topping
- 200 g mörk choklad
- 50 g pistagekräm sötad
- hackade pistagenötter
Fyllning
- 100 g kadayif
- 20 g smör
- 100 g pistagekräm sötad
- 2 tsk sesampasta
Chokladpannkakor
- 2 st ägg medelstora
- 2,5 msk socker
- 2 tsk Dr. Oetker vaniljsocker
- 2 dl mjölk
- 3,5 dl vetemjöl
- 0,5 dl kakao
- 1,5 tsk Dr. Oetker bakpulver
- 25 g mörk choklad smält
Till stekpannan
- matolja t.ex rapsolja
Fyllning
- Skär kadayif i små bitar och stek den i en panna med smöret tills den är gyllenbrun. Blanda den rostade kadayifen med pistagekräm och sesampasta i en skål tills den är krämig. Låt Dubaichokladfyllningen svalna något.
Chokladpannkakor
- Vispa ägg, socker och vaniljsocker i en bunke med elvisp på högsta hastighet i 1 minut tills det blir ett skum. Rör snabbt i 25 g smält choklad och mjölken. Blanda mjölet med kakaon och bakpulvret och rör om kort på medelhög hastighet.
- Hetta upp olja i en teflonpanna. Tillsätt ca 1 msk smet för varje pannkaka, stek på båda sidor på medelvärme och upprepa tills du har ca 15 pannkakor.
Montering
- Stapla 3 pannkakor med Dubai-chokladfyllningen på varandra för att bilda ett torn. Häll den smält choklad över toppen, strö över pistagekräm och dekorera med hackade pistagenötter.