Hoppa till huvudinnehåll
Om oss

Logga in / Skapa konto

Sök
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(88)

Dulce de leche pannacotta

Recept på pannacotta med smak av dulce de leche! En snabb och smidig nyårsdessert, som går bra att förbereda dagen innan. Väljer du att göra din pannacotta i formar så som på bilden, så fryser du in den över natten så att den är helt djupfryst.

baka.se

Vote
(88)

Räcker till 6-8 st portioner

Räcker till...

6-8 st portioner

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

  • 5 dl Grädde
  • 397 g Dulce de leche en burk
  • 2 st Dr. Oetker gelatinblad
  • Salt en nypa
  • 1 tsk Dr. Oetker vaniljsocker
  1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten.
  2. Lägg dulce de leche och grädde i en kastrull. Vispa ihop så att det blandas väl när det börja bli varmt. Låt koka upp.
  3. Smaka av med salt och vaniljsocker.
  4. Ta av från plattan och rör ner det uppblötta gelatinet. Rör runt och häll i silikonportionsformar eller i serveringsglas.
  5. Väljer du att göra din pannacotta i silikonformar, så fryser du in den över natten så att den är helt djupfryst, och tar sedan ut den ur formen då den fortfarande är fryst och lägger på assietter. Du kan med fördel förbereda i god tid och ha pannacottan i frysen tills det är dags att bjuda på den. Väljer du att servera på traditionellt vis i serveringsglas så låter du den stå i minst 4 timmar i kyl så att det stelnar, men går även att förbereda dagen innan.
  6. Dekorera med färska bär efter säsong och tycke. Maränger, riven vit choklad och rostade hasselnötter passar fint till denna dessert.