Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(17)

Enkel hemgjord glass med sylt

Gjord med Lindahls Turkisk eller Grekisk Yoghurt.

Vote
(17)

Räcker till 4 portioner

Räcker till...

4 portioner

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

  • 4 dl Lindahls Yoghurt
  • 3 äggulor
  • 2 msk socker
  • 2 dl hallon - eller jordgubbsylt
  • 2 dl vispgrädde
  1. Vispa äggulor och socker poröst och blanda ner sylten.

  2. Vispa grädden till hårt skum.

  3. Vänd ner vispgrädde och Lindahls yoghurt i smeten.

  4. Häll blandningen i engångsbägare eller skålar.
    Fördela ca 2 dl/bägare.
    Täck med plastfolie.
    Ställ i frysen 4 timmar.

  5. Tina 15 minuter i kylskåp före servering.