Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(5)

Enkel vaniljglass

Ett enkelt recept på glass som inte kräver glassmaskin

Vote
(5)

Räcker till 4 st portioner

Räcker till...

4 st portioner

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

  • 2 dl vispgrädde
  • 1 tsk Taylor & Colledge Vanilla Paste
  • 2 st ägg rumstempererade
  • 3/4 dl Dr. Oetker flytande glykos
  1. Vispa grädden. Smaksätt med vaniljpasta. 

  2. Vispa i en annan skål ägg och flytande glykos till ett hårt skum.

  3. Blanda försiktigt grädden med äggsmeten till en jämn smet. 

  4. Häll smeten i en grund skål, täck med folie och ställ i frysen. Rör om i smeten var 30:e minut till en början. Frys cirka 4 timmar eller tills den är helt fast.

  5. Tips! Vaniljglassen är god som den är men du kan också servera den tillsammans med strössel, maränger eller färska bär.