Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Frasvåfflor med smör
Räcker till 8-10 laggar
Räcker till...
8-10 laggar
Recepttyp
Desserter
Pannkakor och våfflor
Ingredienser
Så gör du
- 125 g smör
- 3,25 dl Kungsörnen Kärnvetemjöl eller siktat Dinkelvetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 1 tsk socker
- 4 dl mjölk
Smält smöret och låt det svalna. Blanda de torra ingredienserna i en stor skål.
Vispa i hälften av mjölken till en jämn smet. Tillsätt resten av mjölken och det avsvalnade smöret.
Hetta upp ett våffeljärn. Pensla med lite smält smör vid första laggen, särskilt väl om järnet är nytt. Lägg på ¾-1 dl smet till varje lagg, mer eller mindre beroende på våffeljärnets storlek.
Grädda våfflorna i hett våffeljärn tills de fått fin färg. Lägg de nygräddade våfflorna på galler. Servera dem så nygräddade som möjligt.