Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(4)

Frasvåfflor med smör

Vote
(4)

Räcker till 8-10 laggar

Räcker till...

8-10 laggar

Ingredienser

Så gör du

  • 125 g smör
  • 3,25 dl Kungsörnen Kärnvetemjöl eller siktat Dinkelvetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk socker
  • 4 dl mjölk
  1. Smält smöret och låt det svalna. Blanda de torra ingredienserna i en stor skål.

  2. Vispa i hälften av mjölken till en jämn smet. Tillsätt resten av mjölken och det avsvalnade smöret.

  3. Hetta upp ett våffeljärn. Pensla med lite smält smör vid första laggen, särskilt väl om järnet är nytt. Lägg på ¾-1 dl smet till varje lagg, mer eller mindre beroende på våffeljärnets storlek.

  4. Grädda våfflorna i hett våffeljärn tills de fått fin färg. Lägg de nygräddade våfflorna på galler. Servera dem så nygräddade som möjligt.