Fromage med maräng
Marängbotten och fromage kan lagas till dagen före serveringen.
Serveringstips: passar till starkt kaffe och någon chokladdessert.
Gjord med Lindahls Turkisk eller Grekisk Yoghurt
Räcker till 6 portioner
6 portioner
Ingredienser
Så gör du
Marängbotten
- 4 äggvitor
- 3 dl strösocker
- 1 krm salt
- 2 msk Maizena
- 1 tsk ättika (12%)
Youghurtfromage
- 4 dl Lindahls Yoghurt
- 4 gelatinblad
Garnering
- 3 kiwi
- djupfrysta hallon
- en liten klase blå vindruvor
Marängbotten:
Smörj ett bakplåtspapper och lägg det i en rund bakform med löstagbar kant.Vispa äggvitorna med elvisp och tillsätt sockret lite i taget.
När smeten är fluffig och styv tillsättes salt, maizena och ättika. Vispa lite till.Bred ut smeten i formen, lite högre mot kanterna än i mitten.
Värm ugnen till 200 grader. Sätt in formen längst ner i ugnen.Stäng av ugnen efter fem min och låt kakan stå kvar tills ugnen är kall
eller gärna över natten.Yoghurtfromage:
Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 min.Värm Lindahls yoghurt, krama ur gelatinet och rör ner i Lindahls yoghurt tills de lösts upp.
Häll upp fromagen i en skål och ställ den kallt minst 4 timmar till att stelna.
Garnering: Lägg marängbotten på ett fat, skeda upp fromagen på marängen och dekorera.