Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote

Fromage på Lindahls yoghurt

Servera med bär, t ex jordgubbar eller hallon.

Gjord med Lindahls Turkisk eller Grekisk Yoghurt

Vote

Räcker till 4 portioner

Räcker till...

4 portioner

Ingredienser

Så gör du

  • 4 dl Lindahls Yoghurt
  • 2 msk socker
  • 2 ägg
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 6 gr gelatinpulver ( 3 blad )
  • 1/2 dl vatten
  • färska eller frysta bär
  1. Vispa äggvitorna till maräng.

  2. Vispa grädden. Vispa socker och äggulor ihop.

  3. Blanda gelatinpulver och vatten och låt svälla 3 min. Smält sedan på
    svag värme.

  4. Mixa äggsmeten, vaniljsocker, yoghurt och häll sedan i gelatinet.

  5. Blanda
    efter det i vispgrädde och sist äggvitan.

  6. Häll smeten i en skål och ställ den i kylen för minst 4 timmar

  7. Servera med bär, t ex jordgubbar eller hallon.