Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Fromage på Lindahls yoghurt
Servera med bär, t ex jordgubbar eller hallon.
Gjord med Lindahls Turkisk eller Grekisk Yoghurt
Räcker till 4 portioner
Räcker till...
4 portioner
Recepttyp
Desserter
Mousse och fromage
Ingredienser
Så gör du
- 4 dl Lindahls Yoghurt
- 2 msk socker
- 2 ägg
- 1 dl vispgrädde
- 1 tsk vaniljsocker
- 6 gr gelatinpulver ( 3 blad )
- 1/2 dl vatten
- färska eller frysta bär
Vispa äggvitorna till maräng.
Vispa grädden. Vispa socker och äggulor ihop.
Blanda gelatinpulver och vatten och låt svälla 3 min. Smält sedan på
svag värme.Mixa äggsmeten, vaniljsocker, yoghurt och häll sedan i gelatinet.
Blanda
efter det i vispgrädde och sist äggvitan.Häll smeten i en skål och ställ den i kylen för minst 4 timmar
Servera med bär, t ex jordgubbar eller hallon.