Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(1)

Fromage på svarta vinbär

Serveringstips: havreflarn passar till.

Gjord med Lindahls Turkisk eller Grekisk Yoghurt

Vote
(1)

Räcker till 4 portioner

Räcker till...

4 portioner

Ingredienser

Så gör du

  • 3 dl Lindahls Yoghurt
  • 5 gelatinblad
  • 3 äggulor
  • 1/2 dl florsocker
  • 3 dl koncentrerad svartvinbärssaft
  • 3 äggvitor
  1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 10 min.

  2. Vispa gulorna pösiga med florsockret .

  3. Krama ur gelatinet och smält den med svartvinbärsaften på svag värme.

  4. Vispa äggvitorna till hårt skum .

  5. Blanda Lindahls yoghurt med gelantinblandningen.

  6. Rör sedan ner äggulesmeten och till sist marängmassan.

  7. Häll upp i en form och låt stelna i kylen i minst 4 timmar.