Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(1)

Fromage på yoghurt

Gjord med Lindahls Turkisk eller Grekisk Yoghurt

Vote
(1)

Räcker till 6 portioner

Räcker till...

6 portioner

Ingredienser

Så gör du

  • 3½ dl Lindahls Yoghurt
  • 1/2 vaniljstång eller 1 tsk vaniljsocker
  • 3 msk socker
  • 1 apelsin
  • 4 gelatinblad
  • 3 äggvitor
  1. Fläk vaniljstången och skrapa ner kornen i Lindahls yoghurt.

  2. Skölj apelsinen och riv ner skalet i yoghurtblandningen.
    Pressa apelsinen och tillsätt saften.

  3. Lägg gelatinbladen ca 10 min. i rikligt med kallt vatten.
    Krama ur gelatinbladen och smält dem i hett vattenbad.

  4. Låt gelatinet svalna till fingervärme.
    Rör ner det i en tunn stråle, under omrörning, i yoghurtblandningen.

  5. Vispa äggvitorna till hårt skum och tillsätt sockret efter hand.

  6. Vänd marängen försiktigt in i yoghurtblandningen.

  7. Häll fromagen i serveringsskål och låt stelna i kylen i minst 4 timmar.