Hoppa till huvudinnehåll
Om oss

Logga in / Skapa konto

Sök
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(5)

Glass med oreokross och jordgubbsrippel

Glass utan glassmaskin är perfekt för lata sommardagar. Här smaksatt med krossade Oreokex och jordgubbsrippel men grundsmeten kan såklart varieras med andra favoritsmaker.

baka.se

Vote
(5)

Räcker till 1 sats glass

Räcker till...

1 sats glass

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

Grundsmet glass
  • 6 dl vispgrädde
  • 1 fp sötad kondenserad mjölk 397 g
  • 1 tsk vaniljpasta
Jordgubbsrippel
  • 250 g jordgubbar
  • 1 dl syltsocker
Kakkross
  • 1 fp Oreokex med exvis browniesmak krossas grovt
  1. Börja med att koka ihop jordgubbar och syltsocker. För en helt slät jordgubbssås så mixar du med en mixerstav, men går även bra att bara mosa ihop i kastrullen med hjälp av visp eller liknande.
  2. Kyl ner såsen och gör grundsmeten till glassen.
  3. Vispa grädden medelhårt och häll sedan i kondenserad mjölk, samt vanilj. Fortsätt nu vispa tills du har en riktigt härlig fluffig glassmet ( tar ett par minuter).
  4. Varva sedan smeten med kakkross och jordgubbssås i en form som tål att frysas. När du ripplar ner jordgubbssåsen så är ett bra tips att använda dig av en spritspåse för minimalt med kladd.
  5. Frys sedan in i minst 5 timmar men gärna längre. Sedan är det bara att njuta av din glass.
  6. SERVERINGSFÖRSLAG: doppa toppen på glassrån i smält vit choklad ( här används decomelts som stelnar utan temperering). Doppa sedan rånen direkt i finkrossade oreos så att du får en kant av kakkross. Låt stelna och skopa sedan i glass och toppa med jordgubbar.