Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(4)

Glasstårta med pistage, lime och blåbär

Vote
(4)

Räcker till 8 bitar

Räcker till...

8 bitar

Ingredienser

Så gör du

  • 5 dl grädde
  • 200 g Odense marsipan
  • 1 dl malda hackade pistagenötter
  • 1 riven lime
  • 5 äggulor
  • 1 msk florsocker
  • 1 ask blåbär
  1. Vispa grädden lätt. Riv marsipanen grovt och limen fint, vänd ner i grädden.

  2. Vispa äggulor och florsocker tills det är vitt och pösigt. Vänd samman grädden och äggvispet, strössla pistagenötter i botten på en tårtring och fyll upp med glassmeten.

  3. Frys i minst 6 timmar. Tag ut glasstårtan ur formen och dekorera med blåbär, vit choklad, citronmeliss och hel syltad lime.