Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Glasstårta med pistage, lime och blåbär
Räcker till 8 bitar
Räcker till...
8 bitar
Ingredienser
Så gör du
- 5 dl grädde
- 200 g Odense marsipan
- 1 dl malda hackade pistagenötter
- 1 riven lime
- 5 äggulor
- 1 msk florsocker
- 1 ask blåbär
Vispa grädden lätt. Riv marsipanen grovt och limen fint, vänd ner i grädden.
Vispa äggulor och florsocker tills det är vitt och pösigt. Vänd samman grädden och äggvispet, strössla pistagenötter i botten på en tårtring och fyll upp med glassmeten.
Frys i minst 6 timmar. Tag ut glasstårtan ur formen och dekorera med blåbär, vit choklad, citronmeliss och hel syltad lime.