Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(2)

Gotländsk Saffranspannkaka

Superenkel festrätt!

Med grädde och riven mandelmassa i smeten blir den extra lyxig, men man kan utesluta detta till vardags: Det blir jätte gott ändå!

Här nedan finner ni vårt recept på gotländsk saffranspannkaka:

Vote
(2)

Ingredienser

Så gör du

  • 1000 g risgrynsgröt Färdigköpt eller hemkokt gröt för 4 portioner
  • 3 st ägg
  • 0.5 dl socker
  • 1.5 tsk Dr. Oetker vaniljsocker
  • 1.5 msk Dr. Oetker Saffransarom
  • 1 dl mjölk eller grädde
  • ev. 100 g riven mandelmassa
  • ev. mandelspån att strö över
  1. Sätt ugnen på 200 grader.

  2. Blanda alla ingredienser i en bunke och rör om noga.

  3. Häll smeten i smord form, ca 20 x 30 cm.

  4. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 minuter tills smeten stannat.

  5. Serveras ljummen, gärna med sylt och vispad grädde.