Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(16)

Hallon och rabarberkompott med mascarponekräm

Recept på ljuvligt god dessert med både söt och syrlig smak, och crunch från digestivesmul. Vem skulle inte älska att bli serverad denna?

baka.se

Vote
(16)

Räcker till 5-6 portions

Räcker till...

5-6 portions

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

Rabarber och hallonkompott
  • 250 g rabarber
  • 50 g hallon
  • 1,5-2 dl socker (smaka dig fram)
Mascarponekräm
  • 250 g Mascarponeost
  • 2,5 dl grädde
  • 3/4 dl florsocker
  • 2 msk amaretto (eller annan valfri smaksättare)
  • 2 tsk Dr. Oetker Vaniljsocker
Digestivesmul
  • 8-10 st digestivekex (ca 100-125 g)
  • 50 g smör som du smälter och även bryner om så önskas
  • 1 tsk nymortlad kardemumma
  • 1 tsk Dr. Oetker Vaniljsocker
Hallon och rabarberkompott
  • Lägg rabarber, hallon och socker i en kastrull och koka ihop. Rör i botten i början innan rabarber och hallon börjar avge vätska så att det inte bränner . För en slät kompott utan bitar så mixa med mixerstav.
Mascarponekräm
  • Vispa ihop samtliga ingredienser i en bunke. Vispa ett par minuter tills det tjocknar och du får en fluffig kräm/ mousse.
Digestivesmul
  • Krossa Digestivekex till smulor . Och blanda ihop med smör och kardemumma och vanilj .
Montering
  • Sedan är det bara att varva rabarberkompott, mascarponekräm och digestivesmul i serveringsglas. Dekorera och servera. Enkelt och oemotståndligt gott!