Hallonpannacotta
Sensommaren och höstens kanske fräschaste dessert - en hälsosam hallonpannacotta. Den är minst sagt ljuvlig med sin lena konsistens, och med sin runda men samtidigt fräscha smak! Ett stort plus är att denna dessert är väldigt lättgjord.
Här nedan finner ni vårt recept på hallonpannacotta:
Räcker till 3 portioner Hallonpannacotta
3 portioner Hallonpannacotta
Ingredienser
Så gör du
- 1 st Dr. Oetker gelatinblad
- 100 gram hallon
- 2,5 dl vispgrädde
- 1,5-2 msk sötströ
- ca 1 krm från Dr. Oetker Vaniljtwister
Topping
- mosade hallon eller chiasylt (samt ev. sötning)
- Dr. Oetker naturlig dekoration hallon
Om du använder frysta hallon kan dessa kokas för att därefter mosas sönder/mixas till en puré. Om du använder färska kan dessa helt enkelt bara mixas till en puré.
Lägg gelatinbladet i kallt vatten i fem minuter.
Sjud grädde tillsammans med sötning och vanilj i en kastrull under några minuter.
Tillsätt sedan ”hallonpurén” i grädden.
Krama ut vattnet ur gelatinbladet och rör ner tills det löst upp sig.
Fördela i tre glas.
Låt stå kallt i minst fyra timmar, eller tills konsistensen är helt stelnad.
Toppa med mosade hallon (söta gärna något)/chiasylt och Dr. Oetker Naturlig Dekoration hallon.