Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(7)

Hemmagjord vaniljglass!

 MUMS! Detta är en vaniljglass som smälter i munnen! Underbar och LJUVLIG!

Har du glassmaskin är det färdigt på ungefär 1tim 30 min. Om du låter glassen stelna i frysen tar det 2-6 tim. Låt den helst stelna under natten.

Lycka till! Kolla gärna in på min kladd och chokladkaka jag har lagt ut.

Sök på ''kladdkaka'' så kommer det upp. Det finns lite längre ner och ni vet ju mitt användarnamn så det är bara att leta. =)

 

bakbakaren

Vote
(7)

Räcker till 4 portioner

Räcker till...

4 portioner

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

  • 1 st gelatinblad
  • 1 st vaniljstång
  • 3.5 dl vispgrädde
  • 1.5 dl mjölk
  • 1 msk glukos Jag använde druvsocker (går lika bra)
  • 6 st äggulor, ekologiska
  • 1.2 dl strösocker
  1. - Lägg gelatinblad i kallt vatten minst 5 minuter.

  2. - Skär vaniljstång på längden.

  3. - Skrapa ner fröna i en kastrull, och även stången

  4. - Tillsätt grädde, mjölk och glukos.

  5. - Vispa äggulor och socker vitt och pösigt.

  6. - Koka gräddblandningen och ta den från spisen.

  7. - Vispa ner försiktigt i ägg och socker smeten.

  8. - Ställ blandningen på spisen och vispa konstant tills smeten tjocknat. Viktigt!

  9. OBS! Smeten får inte koka!

  10. - Ta av från plattan och plocka ur vaniljstången.

  11. - Tillsätt gelatinbladet och vispa tills det smält.

  12. - Häll upp i en bunke och kyl smeten snabbt genom att ställa bunken i kallt vattenbad.

  13. - Kör smeten i glassmaskin 30-45 minuter eller lägg in smeten i frysen tills den stelnat.

  14. - Om du kör smeten i glassmaskin är den godast derekt efter tillagning då den fortfarande är krämig och mjuk. Eller så ställer du glassen i frysen.