Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(3)

Ice cream cookie-sandwiches

Chocolate chip cookies och glass är en underbar kombination!

Mitt recept på chocolate chip cookies ger underbart sega kakor som riktigt smälter i munnen och tillsammans med en krämig glass är det svårt att bara ta en!

 

 
Vote
(3)

Räcker till ca 15 portioner

Räcker till...

ca 15 portioner

Ingredienser

Så gör du

  • 115 g osaltat smör
  • 1 dl farinsocker
  • 0,5 dl strösocker
  • 1 ägg
  • 2 tsk Dr. Oetker vaniljsocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk majsstärkelse
  • 0,5 tsk Dr. Oetker bikarbonat
  • 75 g mörk choklad
  • 75 g vit choklad
  • ca 1 liter glass med valfri smak (jag tog med after eight-smak)
  • 1. Sätt ugnen på 175 grader.

    2. Grovhacka chokladen

    3. Vispa smör, strösocker och farinsocker till en fluffig smet.

    4. Tillsätt sedan ägg och vaniljsocker och vispa till en jämn smet.

    5. Blanda ihop resterande ingredienser i en separat skål. Sikta sedan ner dem med smörsmeten och vänd försiktigt med en slickepott. Blanda inte för länge, då finns det risk att chokladbitarna smälter och det vill vi inte! Ställ sedan skålen i kylskåpet i ca 30 minuter.

    6. Klä en plåt med bakplåtspapper.

    7. Klicka ut små bollar med mycket mellanrum mellan varandra på bakplåten. Räcker inte en plåt är det bättre att ta en till.

    8. Grädda i mitten av ugnen i ca 8 minuter. Kakorna ska bara få lite färg längs kanterna.

    9. Låt kakorna svalna på galler och ställ dem sedan i kylskåp på en tallrik.

    10. Lägg ca 0,5 dl glass mellan två stycken kakor med en kall sked. Ställ snabbt dina ice cream cookies i frysen.