Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Jordgubbsmousse i glassrån
Dessert serverad i strut är perfekt till minglet. Njut av en krämigt god jordgubbsmousse som du lätt förbereder till många.
Räcker till 12 portions
Räcker till...
12 portions
Recepttyp
Desserter
Ingredienser
Så gör du
- 350 g jordgubbar
- 0,5 dl citronjuice
- 5 st gelatinblad
- 1,5 dl socker
- 2 dl crème fraiche
- 3 dl vispgrädde
- 12 st glassrån
- vit choklad till att pensla insidan av rånen
- Börja med att lägga gelatinblad i kallt vatten.
- Koka sedan ihop jordgubbar, citron och socker. Mixa ihop så att du får en slät puré .
- Rör ner gelatinbladen och ställ att svalna tills purén håller ca 25°c ( rumstempererat).
- Vispa crème fraiche och grädde medelhårt och vispa sedan ner den avsvalnade jordgubbspuren. Vispa bara precis så mycket som det krävs för att allt skall blandas ihop.
- Pensla gärna rånen med vit choklad på insidan, detta håller rånen krispiga och blir dessutom jättegott.
- Fyll sedan sedan upp i glassrån och ställ i kyl minst 4 timmar så att gelatinet hinner sätta sig.
- Vid servering så är det trevligt att Spritsa en klick grädde på toppen och pynta med några jordgubbar.