Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(2)

Kanelbulleglass med brynt smörvaniljsås

Har ni också kanelbullar över från kanelbullensdag? Det hade åtminstone jag. Varenda gång jag öppnade frysen låg de där och tittade på mig. Efter att ha värmt några bullar i ugnen och ätit tillsammans med ett glas mjölk kände jag att jag ville göra något annat kul med de som var kvar. Så vad skulle jag då göra? Jo kanelbulleglass såklart! Ah..så gott och vet ni vad det bästa är med detta receptet? Det är att ni inte behöver någon glassmaskin och att röra samman glassmeten går på bara några minuter. Det allra jobbigaste med att göra glass på detta viset är att man får vänta några timmar innan det stelnat helt i frysen. Jepp, så är det men om man planerar och gör glassmeten dagen innan är den ju redo och klar när man ska äta den. SUPER! 

Vote
(2)

Räcker till ca 5 l glass

Räcker till...

ca 5 l glass

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

  • 5 dl vispgrädde
  • 1 burk kondenserad mjölk
  • 1 msk vaniljpulver
  • 4-6 st kanelbullar delade i mindre bitar
Brynt smörvaniljsås
  • 50 g smör
  • 1 dl florsocker
  • 1 msk vaniljpulver
  • 0,5 dl grädde
  • Vispa upp grädden. Häll därefter ner den kondenserade mjölken och vaniljen. Vispa ytterligare tills allt gått samman. Vänd ner kanelbullarna i smeten. Häll upp smeten i en passande form och frys i minst 4 timmar. 

Brynt smörvaniljsås
  1. Hetta upp en kastrull och lägg smöret där i. Låt det smälta och brynas. Det ska börja dufta nötigt och skumma på toppen. Akta så det inte bränns. När smöret är brynt kan du vispa upp det brynta som sitter fast i kastrullens botten och ställa åt sidan. Låt smöret svalna i 5 minuter. 

  2. Häll därefter ner florsocker, grädde och vanilj. Vispa tills allt blandat sig väl. 

  3. SERVERA SÅ HÄR:  Skopa upp kanelbulleglassen i skålar och toppa med den brynta smörvaniljsåsen. Hugg in direkt!