Kryddig pannacotta med jordgubbs- och limetopping
En ljuvlig dessert av lenaste havre, kanel och kardemumma. Tillsammans med jordgubbar och lime blir det en fin brytning. Du bör göra den kvällen innan servering för att den ska stelna i kylen.
Du kan smaksätta din panna cotta med t ex riven vit blockchoklad, rivet citrusskal, stjärnanis eller vanilj.
Fri från
Mjölk & laktosfritt
Mjölk & laktosfritt
Räcker till 4 portioner
4 portioner
Ingredienser
Så gör du
Ingredienser:
- 5 msk strösocker
- 1 krm mald kardemumma
- 4 st gelatinblad
- 5 dl Oatly iMat
- 0,5 tsk mald kanel
Topping:
- 3 - 4 msk honung
- 1 st pressad lime
- 50 g frysta jordgubbar
1. Lägg gelatinbladen i en skål med vatten i 5 minuter.
2. Koka upp Oatly iMat med socker och kryddor.
3. Ställ kastrullen åt sidan.
4. Tag upp gelatinbladen och smält dem på svag värme i en kastrull med en matsked vatten under omrörning.
5. Vispa i det smälta gelatinet i iMat-blandningen.
6. Häll det i fyra glas och låt det svalna lite innan det ställs in i kylen för att stelna över natten.
7. Lägg jordgubbar, honung och limesaft i en kastrull och låt det koka ihop tills hälften återstår.
8. Smaka av om det behövs mer sötma, tillsätt i så fall lite mer honung.
9. Låt den svalna innan du fördelar det på toppen av den stelnade pannacottan.