Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(4)

Lakritskolasås

Recept på mycket god sås att ha på glass eller andra passande desserter.
Serveras kall eller varm.

Vote
(4)

Fri från

Nöt & mandelfritt

Nöt & mandelfritt

Äggfritt

Äggfritt

Räcker till

Räcker till...

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

  • 1 1/2 dl vispgrädde
  • 1 dl socker
  • 1/2 dl ljus sirap
  • ca 1 msk lakritspulver
  • 1 msk smör
  • 1 tsk Dr. Oetker vaniljsocker
  1. Koka upp grädde, socker och sirap i en tjockbottnad kastrull. Koka 5-10 minuter tills det börjar tjockna lite. 

  2. Tillsätt lakritspulver, vaniljsocker och smör och rör om. Serveras varm eller kall till vaniljglass och gärna med Saltlakritsflakes.