Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(2)

Lakritspannacotta

Recept på len pannacotta som får sin goda smak från lakrits och vanilj.

Vote
(2)

Fri från

Nöt & mandelfritt

Nöt & mandelfritt

Äggfritt

Äggfritt

Räcker till 4 portioner

Räcker till...

4 portioner

Ingredienser

Så gör du

  • 4 dl grädde
  • 1/2 dl socker
  • 2 tsk Dr. Oetker vaniljsocker
  • ca 1 msk lakritspulver
  • 1 tsk Dr. Oetker gelatinpulver
  • 1 msk vatten
  1. Låt gelatinpulvret svälla i vattnet i minst 5 minuter. 

  2. Koka upp grädde, socker och lakritspulver. 

  3. Häll lite av den varma grädden över gelatinpulvret. Rör om tills det löst sig och blanda samman allt i kastrullen. 

  4. Häll upp i portionsformar och ställ i kylen några timmar tills pannacottan stelnat. Servera pannacottan med färska hallon.