Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(2)

Lakritspannacotta

Recept på len pannacotta som får sin goda smak från lakrits och vanilj.

Vote
(2)

Fri från

Nöt & mandelfritt

Nöt & mandelfritt

Äggfritt

Äggfritt

Räcker till 4 portioner

Räcker till...

4 portioner

Ingredienser

Så gör du

  • 4 dl grädde
  • 1/2 dl socker
  • 2 tsk Dr. Oetker vaniljsocker
  • ca 1 msk lakritspulver
  • 1 tsk Dr. Oetker gelatinpulver
  • 1 msk vatten
  1. Låt gelatinpulvret svälla i vattnet i minst 5 minuter. 

  2. Koka upp grädde, socker och lakritspulver. 

  3. Häll lite av den varma grädden över gelatinpulvret. Rör om tills det löst sig och blanda samman allt i kastrullen. 

  4. Häll upp i portionsformar och ställ i kylen några timmar tills pannacottan stelnat. Servera pannacottan med färska hallon.