Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Ljus Chokladsemifreddo med hallon
Räcker till 12 portioner
Räcker till...
12 portioner
Ingredienser
Så gör du
- 200 g Ögon Ljus Choklad
- 4 äggulor
- 2 msk strösocker
- 4 äggvitor
- 2 msk strösocker
- 2 dl vispgrädde
- 2 dl tjock grekisk yoghurt
- 100 g mandelspån
- 2 dl färska hallon
- 2 nävar maränger
Rosta mandeln gyllene i en torr stekpanna, låt svalna.
Finhacka chokladen och smält den i ett vattenbad (i skål
över en kastrull kokande vatten) eller i mikrovågsugn.
Blanda äggulor och strösocker.
Vispa äggvitor och strösocker
till ett vitt skum.
Vispa grädden fluffig och vänd i yoghurten.
Rör ihop äggulor med choklad och vänd i gräddyoghurten
och sist de uppvispade vitorna.
Vänd ner mandelspån, färska
hallon och krossade maränger i äggsmeten.
Fyll i en form
och frys i cirka 4-5 timmar så att den är halvfryst.
Kula upp
med glasskopa i glas eller servera direkt ur formen.
Servera gärna semifreddon toppad med hallon.