Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote

Ljus Chokladsemifreddo med hallon

Ögon http://www.ogon.nu

Vote

Räcker till 12 portioner

Räcker till...

12 portioner

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

  • 200 g Ögon Ljus Choklad
  • 4 äggulor
  • 2 msk strösocker
  • 4 äggvitor
  • 2 msk strösocker
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl tjock grekisk yoghurt
  • 100 g mandelspån
  • 2 dl färska hallon
  • 2 nävar maränger
  • Rosta mandeln gyllene i en torr stekpanna, låt svalna.

    Finhacka chokladen och smält den i ett vattenbad (i skål

    över en kastrull kokande vatten) eller i mikrovågsugn.

    Blanda äggulor och strösocker.

    Vispa äggvitor och strösocker

    till ett vitt skum.

    Vispa grädden fluffig och vänd i yoghurten.

    Rör ihop äggulor med choklad och vänd i gräddyoghurten

    och sist de uppvispade vitorna.

    Vänd ner mandelspån, färska

    hallon och krossade maränger i äggsmeten.

    Fyll i en form

    och frys i cirka 4-5 timmar så att den är halvfryst.

    Kula upp

    med glasskopa i glas eller servera direkt ur formen.

    Servera gärna semifreddon toppad med hallon.