Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(2)

Löjligt god lakritsglass!

Den här glassen är så god att den är farlig att göra - för man kan inte sluta äta.

Jag brukar göra med laktosfria produkter vilket blir precis lika gott som vanligt!

Sandra D

Vote
(2)

Räcker till 4 portioner

Räcker till...

4 portioner

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

  • 3 dl mjölk
  • 2 dl grädde
  • 50 gram saltlakritskarameller
  • 1,5 dl socker
  • 3 st äggulor
  1. Koka upp mjölken med grädde, godis och hälften av sockret i en kastrull under omrörning. Rör tills godiset smält. Ta kastrullen åt sidan och låt blandningen kallna.

  2. Vispa äggulorna porösa med resten av sockret. Gärna med elvisp.

  3. Häll i lite av lakritsblandningen och fortsätt vispa någon minut. Häll i resten av blandningen och låt kallna helt.

  4. Häll blandningen i en glassmaskin och frys enligt instruktioner på maskinen. Eller frys glassen i en skål och vispa med 30 minuters mellanrum med elvisp tills glassen frusit.

  5. Ät och njut!