Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote

Lyxiga våfflor



Med KronJäst i våffelsmeten får du våfflor som håller sig krispiga längre!

Vote

Fri från

Nöt & mandelfritt

Nöt & mandelfritt

Räcker till

Räcker till...

Ingredienser

Så gör du

  • 1 pkt / påse Kronjäst för söta degar (röd)
  • 8 dl mjölk
  • 1 msk socker
  • 1 tsk salt
  • 6 dl vetemjöl
  • 150 g smör
  • Gör så här (färsk KronJäst)

    1.Smula ner KronJäst för söta degar i en bunke, häll på det 37°C mjölken och rör ut KronJästen.

    2. Smält smöret och låt det svalna

    3. Tillsätt socker, salt och sist mjölet.

    4. Vispa till en jämn smet. Låt jäsa i 30 min.

    5. Rör i det smälta smöret.

    6. Grädda våfflorna på våffeljärn.

    Gör så här (torr KronJäst)

    1. Smält smöret och låt det svalna.

    2. Blanda jästen med mjölet.

    3. Tillsätt socker, salt och sist mjölk (40°C, lite varmare än fingervarmt).

    4. Vispa till en jämn smet. Låt jäsa i 30 min.

    5. Rör i det smälta smöret.

    6. Grädda våfflorna på våffeljärn.