Mandelmjölksbavaroise
Om du tycker om mandel och vanilj måste du prova detta recept! En jättebra dessert att förbereda. Väg alla ingredienser noggrant och läs igenom receptet i sin helhet innan du börjar!
Fri från
Mjölk & laktosfritt
Mjölk & laktosfritt
Räcker till 9-10 ""glas,"" beroende på storleken på glasen
9-10 ""glas,"" beroende på storleken på glasen
Ingredienser
Så gör du
- 500 g mjölk
- 100 g strösocker
- 1 st vaniljstång
- 100 g mandelmassa, riven
- 4 st gelatinblad
- 160 g äggula
- 48 g strösocker
- 500 g vispgrädde
Koka upp mjöl, socker, vaniljstång och mandelmassa, dra av från plattan och låt dra i 15 minuter. Lägg gelatinbladen i kallt vatten.
Vispa äggula och socker lätt och tillsätt i den varma mjölken och sjud sedan till 85 grader. Det får inte koka, då finns det risk att det skär sig! Tillsätt sedan gelatinbladen och sila alltihop ner i en bunke och låt det svalna till ca. 20 grader.
Vispa grädden, var noga med att inte vispa den för hårt. Vänd sedan ner den i den avsvalnade smeten. Klart! Sedan kan man förslagsvis lägga några hallon eller andra bär i botten av glasen innan man häller på bavaroisen. Låt det sedan stelna i kylskåp i någon timme.