Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(1)

Mandelmjölksbavaroise

Om du tycker om mandel och vanilj måste du prova detta recept! En jättebra dessert att förbereda. Väg alla ingredienser noggrant och läs igenom receptet i sin helhet innan du börjar!

Vote
(1)

Fri från

Mjölk & laktosfritt

Mjölk & laktosfritt

Räcker till 9-10 ""glas,"" beroende på storleken på glasen

Räcker till...

9-10 ""glas,"" beroende på storleken på glasen

Kategorier
Recepttyp Desserter
Näringsvärde Mjölk & laktosfritt

Ingredienser

Så gör du

  • 500 g mjölk
  • 100 g strösocker
  • 1 st vaniljstång
  • 100 g mandelmassa, riven
  • 4 st gelatinblad
  • 160 g äggula
  • 48 g strösocker
  • 500 g vispgrädde
  1. Koka upp mjöl, socker, vaniljstång och mandelmassa, dra av från plattan och låt dra i 15 minuter. Lägg gelatinbladen i kallt vatten.

  2. Vispa äggula och socker lätt och tillsätt i den varma mjölken och sjud sedan till 85 grader. Det får inte koka, då finns det risk att det skär sig! Tillsätt sedan gelatinbladen och sila alltihop ner i en bunke och låt det svalna till ca. 20 grader.

  3. Vispa grädden, var noga med att inte vispa den för hårt. Vänd sedan ner den i den avsvalnade smeten. Klart! Sedan kan man förslagsvis lägga några hallon eller andra bär i botten av glasen innan man häller på bavaroisen. Låt det sedan stelna i kylskåp i någon timme.

    http://chokladsockerkaka.blogspot.com