Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Mascarpone med vit choklad, hjortron och crunch
Recept på lyxig nyårsdessert som är enkel att göra och förbereda.
Räcker till 4 portions
Räcker till...
4 portions
Recepttyp
Desserter
Ingredienser
Så gör du
- 100 g vit choklad
- 250 g Mascarpone
- 2 dl grädde
- 1 st vaniljstång
- 1 st äggula
- 4 st havreflarn
- 4 msk hjortronsylt
- 1 fp Dr. Oetker Chokladlöv
- Dela och skrapa ur fröna ur vaniljstången och lägg i en kastrull tillsammans med grädde och värm på medelhög värme Hacka chokladen och häll sedan över den varma grädden (ta bort vaniljstången).
- Vispa samman mascarpone tillsammans med äggulan och häll sen ner i gräddblandningen. Ställ in i kylen minst en timme så det stelnar. Vid servering, varva smulade havreflarn, mascarpone kräm och hjortronsylt. Avsluta med att toppa med chokladlöv.