Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(60)

Mascarpone med vit choklad, hjortron och crunch

Recept på lyxig nyårsdessert som är enkel att göra och förbereda.

baka.se

Vote
(60)

Räcker till 4 portions

Räcker till...

4 portions

Kategorier
Recepttyp Desserter

Ingredienser

Så gör du

  • 100 g vit choklad
  • 250 g Mascarpone
  • 2 dl grädde
  • 1 st vaniljstång
  • 1 st äggula
  • 4 st havreflarn
  • 4 msk hjortronsylt
  • 1 fp Dr. Oetker Chokladlöv
  1. Dela och skrapa ur fröna ur vaniljstången och lägg i en kastrull tillsammans med grädde och värm på medelhög värme Hacka chokladen och häll sedan över den varma grädden (ta bort vaniljstången).
  2. Vispa samman mascarpone tillsammans med äggulan och häll sen ner i gräddblandningen. Ställ in i kylen minst en timme så det stelnar. Vid servering, varva smulade havreflarn, mascarpone kräm och hjortronsylt. Avsluta med att toppa med chokladlöv.