Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Mjölkchokladpannacotta med inlagda tranbär
Förberedelser ca 10 minuter
Tillagningstid ca 10 minuter
(4 timmar i kylskåp)
Räcker till 4-6 personer
Räcker till...
4-6 personer
Recepttyp
Desserter
Pannacotta
Ingredienser
Så gör du
- 2½ dl mjölk
- 2½ dl Milda mat & visp 26 %
- 100 g mjölkchoklad, hackad
- 1 msk socker (kan uteslutas)
- 3 gelatinblad
- 250 g tranbär, frysta
- 100 g strösocker
- 1 dl vatten
- 1 apelsin skalet av
- riven choklad till garnering
- mynta till garnering
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten.
Koka upp mjölken och Milda tillsammans med sockret. Dra åt sidan och rör ner chokladen, vispa tills chokladen helt har smält. Rör ner de urpressade gelatinbladen. Häll pannacottan i portionsformar. Placera dem i kylskåp i minst 3–4 timmar.
Koka upp vatten, socker, apelsinskal och stjälkar av mynta och låt sjuda i 5 minuter. Dra av kastrullen och lägg i tranbären. Låt lagen svalna.
När pannacottan har stelnat och tranbären svalnat, garnera med tranbär, låt gärna lite av sockerlagen följa med. Garnera gärna med riven choklad och mynta.