Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote

Mjölkchokladpannacotta med inlagda tranbär

Förberedelser ca 10 minuter

Tillagningstid ca 10 minuter

(4 timmar i kylskåp)

Milda http://www.milda.se

Vote

Räcker till 4-6 personer

Räcker till...

4-6 personer

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

  • 2½ dl mjölk
  • 2½ dl Milda mat & visp 26 %
  • 100 g mjölkchoklad, hackad
  • 1 msk socker (kan uteslutas)
  • 3 gelatinblad
  • 250 g tranbär, frysta
  • 100 g strösocker
  • 1 dl vatten
  • 1 apelsin skalet av
  • riven choklad till garnering
  • mynta till garnering
  1. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten.

  2. Koka upp mjölken och Milda tillsammans med sockret. Dra åt sidan och rör ner chokladen, vispa tills chokladen helt har smält. Rör ner de urpressade gelatinbladen. Häll pannacottan i portionsformar. Placera dem i kylskåp i minst 3–4 timmar.

  3. Koka upp vatten, socker, apelsinskal och stjälkar av mynta och låt sjuda i 5 minuter. Dra av kastrullen och lägg i tranbären. Låt lagen svalna.

  4. När pannacottan har stelnat och tranbären svalnat, garnera med tranbär, låt gärna lite av sockerlagen följa med. Garnera gärna med riven choklad och mynta.