Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Mörk chokladmousse med marängtäcke
Recept på kräming och lyxig chokladmousse som ger en festlig touch med sitt marängtäcke. Perfekt dessert både på nyårsbordet eller till festkvällen.
Räcker till 4 portions
Räcker till...
4 portions
Recepttyp
Desserter
Ingredienser
Så gör du
Chokladmousse
- 200 g mörk choklad (gärna 70%)
- 3 dl grädde
- 3 st äggulor
- 1 tsk vaniljsocker
Crunch
- 4 st digestivekex
- 25 g smör
Maräng
- 3 st äggvitor
- 1 dl socker
Chokladmousse
- Bryt chokladen i mindre bitar och smält över ett vattenbad. Ta av kastrullen från värmen och låt den smälta chokladen svalna något. Rör ner äggulorna en i sänder i chokladen, rör hela tiden (spara äggvitorna) Vispa grädden tillsammans med 1 tsk vaniljsocker och vänd ner den i smeten. Låt moussen stå i kylen i en timme.
Crunch
- Smält smöret och rör ner de krossade digestivekexen.
Maräng
- Vispa äggvitorna till ett skum, tillsätt socker och vispa till ett fast skum.
Vid servering
- Lägg digestivecrunchet i botten på ett glas eller i en mindre skål. Toppa med chokladmousse och slutligen marängen (med en brännare, bränn försiktigt marängen så att den får en gyllene färg).