Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(1)

Mousse di Yoghurt Limon

Gjord med Lindahls Turkisk eller Grekisk Yoghurt

Vote
(1)

Fri från

Äggfritt

Äggfritt

Räcker till 4 portioner

Räcker till...

4 portioner

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

  • 2½ dl Lindahls Yoghurt
  • 2 gelatinblad
  • 1 dl florsocker
  • 1½ dl vispgrädde
  • 2 msk citronlikör
  • 1/3 dl vatten
  • 1/2 dl socker
  • 30 gr pecannötter
  • 1/2 citron, finrivet skal
  1. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten.
    Vispa Lindahls yoghurt med florsocker, grädde och likör.

  2. Krama ur gelatinbladen. Värm gelatinet med 1 dl
    av yoghurtmixen under omrörning så det smälter. Låt svalna något.

  3. Blanda det smälta gelatinet med resten av yoghurtmixen.
    Lägg upp i serveringsskålar. Låt stå i kylen i ca 4 timmar.

  4. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda vatten
    och socker. Värm under omrörning till sockret smälter. Låt svalna.

  5. Vänd ner nötterna i den kalla sockerlagen. Lägg dem
    på en djup plåt. Rosta i ugnen ca 5-10 min.

  6. Toppa moussen med rostade nötter och rivet citronskal.