Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(1)

Mousse di Yoghurt Limon

Gjord med Lindahls Turkisk eller Grekisk Yoghurt

Vote
(1)

Fri från

Äggfritt

Äggfritt

Räcker till 4 portioner

Räcker till...

4 portioner

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

  • 2½ dl Lindahls Yoghurt
  • 2 gelatinblad
  • 1 dl florsocker
  • 1½ dl vispgrädde
  • 2 msk citronlikör
  • 1/3 dl vatten
  • 1/2 dl socker
  • 30 gr pecannötter
  • 1/2 citron, finrivet skal
  1. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten.
    Vispa Lindahls yoghurt med florsocker, grädde och likör.

  2. Krama ur gelatinbladen. Värm gelatinet med 1 dl
    av yoghurtmixen under omrörning så det smälter. Låt svalna något.

  3. Blanda det smälta gelatinet med resten av yoghurtmixen.
    Lägg upp i serveringsskålar. Låt stå i kylen i ca 4 timmar.

  4. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda vatten
    och socker. Värm under omrörning till sockret smälter. Låt svalna.

  5. Vänd ner nötterna i den kalla sockerlagen. Lägg dem
    på en djup plåt. Rosta i ugnen ca 5-10 min.

  6. Toppa moussen med rostade nötter och rivet citronskal.