Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(14)

Nyårsdessert choklad

Årets höjdare för ett perfekt avslut och en bättre början!

Vote
(14)

Räcker till 8 st portioner

Räcker till...

8 st portioner

Ingredienser

Så gör du

  • 4 dl vispgrädde
  • 150 g Odense mjölkchoklad eller ljusa chokladknappar
  • 1 st gelatinblad blötlagt
  • 2 msk mjölk
  • 3 dl hallon, eller andra bär tinade
  • 3 msk strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 flaska Odense chokladsås
  • 200 g Odense vit blockchoklad
  • 1 ask färska bär
  1. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten.

  2. Koka upp grädden, slå den över mjölkchokladen, vispa tills all choklad har smält, rör ner gelatinbladen och mjölken, sila.

  3. Plasta och ställ kallt – helst dagen innan.

  4. Rör de tinade bären med strö- och vaniljsocker. Fördela bären i botten på åtta portionsglas. Ställ in i dem i frysen under tiden du vispar moussen som lättvispad grädde.

  5. Klicka eller spritsa upp moussen i portionsglasen och ställ kallt i minst 1 timme.

  6. Häll ett tunt lager med Odense chokladsås ovanpå chokladmoussen så att det täcker. Hyvla med hjälp av potatisskalare den vita chokladen i fina strimlor, toppa upp i glaset och dekorera med färska bär.