Nyårsdessert choklad
Årets höjdare för ett perfekt avslut och en bättre början!
Räcker till 8 st portioner
8 st portioner
Ingredienser
Så gör du
- 4 dl vispgrädde
- 150 g Odense mjölkchoklad eller ljusa chokladknappar
- 1 st gelatinblad blötlagt
- 2 msk mjölk
- 3 dl hallon, eller andra bär tinade
- 3 msk strösocker
- 1 tsk vaniljsocker
- 1 flaska Odense chokladsås
- 200 g Odense vit blockchoklad
- 1 ask färska bär
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten.
Koka upp grädden, slå den över mjölkchokladen, vispa tills all choklad har smält, rör ner gelatinbladen och mjölken, sila.
Plasta och ställ kallt – helst dagen innan.
Rör de tinade bären med strö- och vaniljsocker. Fördela bären i botten på åtta portionsglas. Ställ in i dem i frysen under tiden du vispar moussen som lättvispad grädde.
Klicka eller spritsa upp moussen i portionsglasen och ställ kallt i minst 1 timme.
Häll ett tunt lager med Odense chokladsås ovanpå chokladmoussen så att det täcker. Hyvla med hjälp av potatisskalare den vita chokladen i fina strimlor, toppa upp i glaset och dekorera med färska bär.