Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote

Pannacotta

En riktigt god vaniljpannacotta med karamellsås.

cupcakees

Vote

Räcker till 4-6 portioner

Räcker till...

4-6 portioner

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

  • 5 dl vispgrädde
  • 1 vaniljstång alt. 1 tsk vaniljsocker
  • ½ dl strösocker
  • 3 st gelatinblad
Karamellsås
  • 200 g smör
  • 5 msk strösocker
  • 3 msk vatten
  1. Lägg gelatinbladen i blöt.
    Skär ett snitt i vaniljstången och skrapa ur fröna. Lägg fröna och vaniljstången i en kastrull.
    Häll på vispgrädde och tillsätt sockret. Låt koka upp. Rör om och låt sjuda 1-2 minuter.
    Ta av kastrullen från plattan, viktigt! (det får inte koka när du lägger i gelatinbladen för då skär det sig.) Lägg i gelatinbladen och rör om så att de löser sig.
    Sila bort vaniljstången. Häll upp i portionsglas och ställ in i kylen minst 2 timmar så att det stelnar.

  2. Karamellsås:

    Smält smöret på svag värme i en stekpanna. Tillsätt strösocker och vatten. Rör om hela tiden med en träslev tills sockret smält. Öka värmen och fortsätt röra hela tiden. Ta såsen från värmen när den börjar bli brun. Låt svalna och ringla sedan över pannacottan. Servera med färska bär.