Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote

Pannacotta med halloncoulis

Recept på en pannacotta med halloncoulis. En halloncoulis är ett lite finare namn på hallonås. Smakar underbart tillsammans med den lena pannacottan.

Vote

Räcker till 4 portioner

Räcker till...

4 portioner

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

  • 2 dl grädde
  • 2 dl yoghurt
  • 3 st gelatinblad
  • 1 dl socker
  • 1 st vaniljstång
  • valfri dekoration från Dr. Oetker
Halloncoulis
  • 1 dl hallonpuré
  • 3 msk socker
  • 1 st gelatinblad
  • Juice från ½ citron
  • Halloncoulis:

    Koka upp hallonpurén och tillsätt socker, citronjuice och gelatinblad, som legat i blöt ca 5 min.

    Häll upp i passande glas och låt svalna i kyl ca 1 timme.

    Pannacotta:

    Koka upp grädde och socker.

    Tillsätt frön från en vaniljstång.

    Blötlägg gelatinbladen i ca 5 min, krama ur, och lägg ned i grädden.

    Vispa ned yoghurten, och blanda runt.

    Häll upp i glasen med halloncoulisen, och låt svalna i kylen 1-2 timmar, så pannacottan satt sig. Dekorera med valfri dekoration.