Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Pannacotta med limemarinerade jordgubbar
Recept på en både enkelt och frisk sommardessert. Pannacottan kan du med fördel förbereda dagen innan, så är det bara till att toppa pannacottan med de marinerade jordgubbarna innan de ska serveras. Dekorera även gärna med lite citronmeliss.
Räcker till 8-10 portions
Räcker till...
8-10 portions
Ingredienser
Så gör du
Pannacotta
- 5 dl Vispgrädde
- 0,5 dl Socker
- 1 msk Dr. Oetker vaniljsocker
- 2,5 st Dr. Oetker gelatinblad
- 0,5 krm Salt
Limemarinerade jordgubbar
- 200 g Jordgubbar
- 1 st Lime
- 1 dl Gelésocker
Pannacotta
- Lägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 5 min.
- Koka upp grädde, socker, vaniljsocker och lite, lite salt.
- Låt sjuda i några minuter och låt sedan gelatinbladen smälta ner i den varma grädden.
- Låt svalna lite och häll sedan i små portionsglas. T.ex snapsglas eller likörglas.
- Ställ att stelna i kyl ca 4 timmar.
Limemarinerade jordgubbar
- Koka ihop limejuice och socker till en tjock sockerlag.
- Dela jordgubbarna i små bitar och lägg sedan i lagen.
- Låt svalna och toppa sedan pannacottan med dem marinerade jordgubbarna.