Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Passionsfruktspannacotta
En enkel men god dessert som passar perfekt till påsk eller andra festliga tillfällen. En pannacotta går utmärkt att förbereda dagen innan för att sedan dekoreras innan servering.
Räcker till 6 portions
Räcker till...
6 portions
Recepttyp
Desserter
Pannacotta
Tillfälle
Påsk
Ingredienser
Så gör du
- 4 dl vispgrädde
- 250 g passionsfrukt färska eller frysta
- 1,5 dl strösocker
- 2,5 st Dr. Oetker gelatinblad
Förslag på dekoration
- vispad grädde
- färsk passionsfrukt
- riven vit choklad
- maräng
- citronmellis eller citrontimjan
- Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten.
- Koka upp passionsfrukten.
- Sila bort kärnorna och häll tillbaka passionsfruktspurén i kastrullen.
- Tillsätt strösocker och grädde och koka upp.
- Ta av kastrullen från värmen. Krama ur överflödigt vatten från gelatinbladen och rör ner gelatinet att smälta i den varma gräddblandningen.
- Fördela pannacottan i serveringsglas eller små skålar och ställ i kylen i minst 5 timmar.
- Innan servering toppar du med en klick grädde, färsk passionsfrukt och gärna lite riven vit choklad. Även maräng, citronmellis eller citrontimjan är fint att dekorera med.