Hoppa till huvudinnehåll
Om oss

Logga in / Skapa konto

Sök
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(2)

Pink ombre pannkakstårta

En rosa dröm för pannkaksälskare med ombre-effekt. Ombre betyder att färgen skiftar från ljusa till mörka nyanser av samma färg. Lär dig hur du enkelt skapar ombre-effekt på ditt bakverk.

Här nedan finner ni vårt recept på pink ombre pannkakstårta:

Vote
(2)

Räcker till 8-10 st portioner

Räcker till...

8-10 st portioner

Ingredienser

Så gör du

  • 3 st medelstora ägg
  • 9 dl mjölk
  • 500 g vetemjöl
  • 0,5 tsk salt
  • 2 msk socker
  • 2 msk Dr. Oetker vaniljsocker
  • smör eller flytande margarin till stekning
  • Dr. Oetker gelfärg röd
Jordgubbsmousse
  • 1 fp Dr. Oetker Tårtmousse Jordgubb
  • mjölk
Dekoration
  • färska bär
  • myntablad
  • Hallonsås efter smak
  1. Vispa ägg med hälften av mjölken. Tillätt de torra ingrediensera och vispa till en tjock massa. 

  2. Rör den tjocka smeten jämn och klumpfri. Tillsätt resten av mjölken lite i taget tills smeten har rätt konsistens. 

  3. Värm en stekpanna och lägg i lite smör. Tillsätt ett par droppar av den röda gelfärgen i smeten så att den färgas svagt ljusröd/rosa.  Häll lite pannkakssmet på pannan och smeta ut den i cirklar så att smeten fördelar sig tunnt över hela stekpannan. Droppa ytterligare några droppar röd gelfärg i smeten och upprepa momentet mellan varje pannkaka du steker så att pannkakorna gradvis blir mer och mer röda. 

  4. Jordgubbsmousse: Vispa moussen med mjölk enligt anvisningarna på förpackningen. Moussen ska kännas lätt och luftig. 

  5. Montera tårtan genom att lägga de avsvalnade pannkakorna på ett fat med jordgubbsmousse emellan. Lägg den mörkaste pannkakan i botten och låt den bli ljusare och ljusare mot toppen. Avsluta med ett lager jordgubbsmousse på toppen.

  6. Dekorera tårtan med färska bär och eventuellt hallonsås innan servering.