Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Polkapannacotta i miniformat
En söt dessert som passar bra till glöggminglet och som avrundning på julbordet. Förbered pannacottan i små likör- eller snapsglas för den perfekta aptitretaren.
Räcker till ca 8 portions beroende på glasens storlek
Räcker till...
ca 8 portions beroende på glasens storlek
Ingredienser
Så gör du
- 5 dl vispgrädde
- 0,5 dl socker
- 1 st Dr. Oetker vaniljstång alt 1 msk Dr. Oetker Vaniljsocker
- 2 st Dr. Oetker Gelatinblad
- 1 tsk Dr. Oetker Pepparmintsarom smaka av och ta ev i fler droppar om du vill ha mer mintsmak
- 0,5 krm salt en liten gnutta salt förhöjer smakerna på ett fint sätt.
- polkagrisar till dekoration
- Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i cirka 5 minuter.
- Koka upp grädde, socker och en liten mängd salt.
- Dela vaniljstången längs med långsidan och skrapa ner vaniljfröna i gräddkoket och låt resten av vaniljstången koka med. Alternativt smaksätter du med vaniljsocker.
- Låt sjuda i några minuter.
- Tillsätt gelatinbladen och låt de smälta ned helt i den varma grädden.
- Låt svalna lite och plocka sedan ur vaniljstången. Smaksätt med pepparmintsarom.
- Häll grädden i små snapsglas eller likörglas. Beroende på storleken av glas räcker grädden till ca 8 portioner.
- Ställ in de fyllda glasen i kylen och låt pannacottan stelna i cirka 4 timmar. Den här desserten går utmärkt att förbereda dagen innan.
- Dekorera pannacottan med krossade polkagrisar och häng eventuellt en polkagriskäpp på glaskanten.