Hoppa till huvudinnehåll
Om oss

Logga in / Skapa konto

Sök
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(1)

Polkapannacotta i miniformat

En söt dessert som passar bra till glöggminglet och som avrundning på julbordet. Förbered pannacottan i små likör- eller snapsglas för den perfekta aptitretaren.
Vote
(1)

Räcker till ca 8 portions beroende på glasens storlek

Räcker till...

ca 8 portions beroende på glasens storlek

Kategorier
Recepttyp Desserter
Tillfälle Jul

Ingredienser

Så gör du

  • 5 dl vispgrädde
  • 0,5 dl socker
  • 1 st Dr. Oetker vaniljstång alt 1 msk Dr. Oetker Vaniljsocker
  • 2 st Dr. Oetker Gelatinblad
  • 1 tsk Dr. Oetker Pepparmintsarom smaka av och ta ev i fler droppar om du vill ha mer mintsmak
  • 0,5 krm salt en liten gnutta salt förhöjer smakerna på ett fint sätt.
  • polkagrisar till dekoration
  1. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i cirka 5 minuter.
  2. Koka upp grädde, socker och en liten mängd salt.
  3. Dela vaniljstången längs med långsidan och skrapa ner vaniljfröna i gräddkoket och låt resten av vaniljstången koka med. Alternativt smaksätter du med vaniljsocker.
  4. Låt sjuda i några minuter.
  5. Tillsätt gelatinbladen och låt de smälta ned helt i den varma grädden.
  6. Låt svalna lite och plocka sedan ur vaniljstången. Smaksätt med pepparmintsarom.
  7. Häll grädden i små snapsglas eller likörglas. Beroende på storleken av glas räcker grädden till ca 8 portioner.
  8. Ställ in de fyllda glasen i kylen och låt pannacottan stelna i cirka 4 timmar. Den här desserten går utmärkt att förbereda dagen innan.
  9. Dekorera pannacottan med krossade polkagrisar och häng eventuellt en polkagriskäpp på glaskanten.