Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Rabarber- och kardemummaglass
Glass hör sommaren till! Detta är ett recept att återkomma till sommar efter sommar. Smaker som rabarber och kardemumma är helt enkelt så gott tillsammans.
Ingredienser
Så gör du
Rabarberpuré
- 350 g Rabarber
- 2,5 dl Syltsocker
- 1 dl Vatten
Glass
- 397 g Sötad kondenserad mjölk
- 5 dl Vispgrädde
- 1 msk Dr. Oetker Vaniljsocker
- 1 tsk Dr. Oetker Kardemumma
Dekoration
- Dr. Oetker Choco Mix strössel
- Färska jordgubbar
Rabarberpuré
- Koka upp samtliga ingredienser till purén och låt koka mjukt. Därefter mixar du helt slätt.
- Kyl ner ordentligt innan den skall användas i glassen.
Glass
- Häll grädde, vaniljsocker, kardemumma och sötad kondenserad mjölk i en bunke och vispa ihop på högsta effekt tills smeten tjocknar och blir fluffig. Detta tar ett par minuter.
- Varva sedan rabarberpurén med glassmeten i en frystålig form. Frys in minst 5 timmar.
- Servera gärna med Dr. Oetker Choco Mix strössel och färska jordgubbar.