Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Saffransfondant med vit choklad
Smaken av saffran passar utmärkt så här när det är juletider, och saffransfondanten blir en perfekt avslutning på jul- eller adventsmiddagen.
Räcker till 2 st portionsformar
Räcker till...
2 st portionsformar
Recepttyp
Desserter
Tillfälle
Jul
Saffransrecept
Ingredienser
Så gör du
- 50 g smör
- 1 påse saffran
- 100 g vit choklad
- 0,5 dl strösocker
- 1 tsk Dr Oetker vaniljsocker
- 2 msk vetemjöl
- 2 st ägg
Garnering
- florsocker
- färska hallon
- ev. citronmellis
Smält smöret i en kastrull och ta den från värmen. Häll i saffranet i kastrullen.
Hacka chokladen och rör ner den i kastrullen tills den har smält. Blanda i strösocker och vetemjöl.
Tillsätt ett ägg i taget under kraftig omrörning.
Fördela smeten i 2 smorda portionsformar. Grädda mitt i ugnen i 9-10 min i 225 grader.
Stjälp upp bakelserna och pudra över lite florsocker. Dekorera med färska hallon och ev. citronmeliss. Servera med en klick vispad grädde eller vaniljglass.