Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(13)

Saffransfondant med vit choklad

Smaken av saffran passar utmärkt så här när det är juletider, och saffransfondanten blir en perfekt avslutning på jul- eller adventsmiddagen.

Vote
(13)

Räcker till 2 st portionsformar

Räcker till...

2 st portionsformar

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

  • 50 g smör
  • 1 påse saffran
  • 100 g vit choklad
  • 0,5 dl strösocker
  • 1 tsk Dr Oetker vaniljsocker
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 st ägg
Garnering
  • florsocker
  • färska hallon
  • ev. citronmellis
  1. Smält smöret i en kastrull och ta den från värmen. Häll i saffranet i kastrullen. 

  2. Hacka chokladen och rör ner den i kastrullen tills den har smält. Blanda i strösocker och vetemjöl. 

  3. Tillsätt ett ägg i taget under kraftig omrörning. 

  4. Fördela smeten i 2 smorda portionsformar. Grädda mitt i ugnen i 9-10 min i 225 grader. 

  5. Stjälp upp bakelserna och pudra över lite florsocker. Dekorera med färska hallon och ev. citronmeliss. Servera med en klick vispad grädde eller vaniljglass.