Saffranspannacotta
Recept på en ljuvlig pannacotta med smak av saffran och vanilj. Denna juldessert passar lika bra på julbordet eller varför inte servera den i små snapsglas som tilltugg till glöggen. Vi har valt att använda Vegegel som är vegetariskt alternativ till gelatin. Om du vill använda vanlig gelatin behöver du 2 blad till en sats. Pannacottan går supersnabbt att förbereda men behöver stå ca 3 timmar i kylskåp för att stelna.
Räcker till 4-6 st portioner
4-6 st portioner
Ingredienser
Så gör du
- 5 dl vispgrädde
- 0,5 dl strösocker
- 1 påse Dr. oetker vegegel alt 2 st gelatinblad
- 1 st Dr. Oetker vaniljstång
- 0,5 g saffran
Garnering
- vispad grädde
- lingon
Skär ett snitt längs långsidan på vaniljstången och skrapa ur kärnorna. (Om du använder gelatinblad i stället för vegegel, blötlägg dem ett par minuter i kallt vatten.)
Vispa samman grädde, socker, vegegel (eller de urkramade gelatinbladen) , saffran och vaniljkärnor i en kastrull. Koka upp under omröring.
Fördela den varma saffransgrädden i glas eller formar. Vi har använt små glöggmuggar.
Ställ i kylskåp i ca 3 timmar.Innan servering: Dekorera med en klick vispad grädde och lingon.