Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(6)

Saffranspannacotta

Recept på en ljuvlig pannacotta med smak av saffran och vanilj. Denna juldessert passar lika bra på julbordet eller varför inte servera den i små snapsglas som tilltugg till glöggen. Vi har valt att använda Vegegel som är vegetariskt alternativ till gelatin. Om du vill använda vanlig gelatin behöver du 2 blad till en sats. Pannacottan går supersnabbt att förbereda men behöver stå ca 3 timmar i kylskåp för att stelna.

Vote
(6)

Räcker till 4-6 st portioner

Räcker till...

4-6 st portioner

Ingredienser

Så gör du

  • 5 dl vispgrädde
  • 0,5 dl strösocker
  • 1 påse Dr. oetker vegegel alt 2 st gelatinblad
  • 1 st Dr. Oetker vaniljstång
  • 1 msk Dr. Oetker Saffransarom
Garnering
  • vispad grädde
  • lingon
  1. Skär ett snitt längs långsidan på vaniljstången och skrapa ur kärnorna. (Om du använder gelatinblad i stället för vegegel, blötlägg dem ett par minuter i kallt vatten.)

  2. Vispa samman grädde, socker, vegegel (eller de urkramade gelatinbladen) , saffransarom och vaniljkärnor i en kastrull. Koka upp under omröring.

  3. Fördela den varma saffransgrädden i glas eller formar. Vi har använt små glöggmuggar.
    Ställ i kylskåp i ca 3 timmar.

  4. Innan servering: Dekorera med en klick vispad grädde och lingon.