Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(1)

Saffransvåfflor

Recept på underbara våfflor som smakar perfekt med lättvispad grädde och gärna hemlagad sylt...

Vote
(1)

Räcker till 8 st

Räcker till...

8 st

Ingredienser

Så gör du

  • 75 g smör
  • 0,5 g saffran
  • 3,5 dl vetemjöl
  • 0,5 tsk salt
  • 1 tsk Dr. Oetker bakpulver
  • 1,5 msk socker
  • 2 st ägg
  • 4 dl mjölk
  • smält smör till gräddningen
  1. Smält smör och låt svalna något.

  2. Tillsätt saffran i smöret.

  3. Blanda alla torra ingredienser och vispa ned äggen.

  4. Tillsätt hälften av mjölken och smöret. Rör till en slät smet och tillsätt resten av mjölken.

  5. Låt smeten svälla ca 20 minuter.

  6. Värm våffeljärnet och pensla det med smält smör. Grädda våfflorna gyllengula.