Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Salted caramel pannacotta
Recept på en riktigt god pannacotta med smaker som tilltalar de flesta. Perfekt som tex nyårsdessert då den med fördel kan förberedas dagen innan.
Räcker till 5-6 portions
Räcker till...
5-6 portions
Recepttyp
Desserter
Pannacotta
Ingredienser
Så gör du
Pannacotta
- 5 dl vispgrädde
- 0,5 dl strösocker
- 2 st Dr. Oetker Gelatinblad
- 1 krm Dr. Oetker Vaniljpulver
Salt kolasås
- 3 dl vispgrädde
- 1,5 dl ljus sirap
- 1,5 dl strösocker
- 30 g smör
- 1 krm Dr. Oetker Vaniljpulver
- 3/4 tsk salt
Hasselnötskrokant
- 1 dl florsocker
- 50 g Dr. Oetker Hackade Hasselnötter
- 1 krm salt
Pannacotta
- Lägg gelatinbladen i kallt vatten i minst 5 minuter.
- Koka upp grädde, socker och vaniljpulver. Låt koka någon minut och ta sedan av från plattan.
- Krama ur gelatinbladen och rör ner dem i den kokta grädden.
- Låt svalna lite innan du häller upp i glas eller dessertskålar.
- Ställ glasen/skålarna i kyl minst 4-5 timmar.
Salt kolasås
- Blanda grädde, socker och sirap, salt och vaniljpulver i en tjockbottnad, rymlig kastrull.
- Låt koka ihop och rör lite under tiden det kokar. Låt koka ca 10 minuter. (Tid kan variera beroende på storlek på gryta)
- När kolan har nått en temperatur emellan 107°c - 110°c är den klar. Rör då ner smöret och rör runt .
- Låt kolasåsen svalna i rumstemperatur tills du skall servera.
Hasselnötskrokant
- Lägg florsocker i en liten stekpanna.
- Värm upp tills florsockret börjar att smälta, gå då i med hasselnötter och salt. Tänkt på att det går fort när florsockret smälter.
- Rör runt och häll sedan ut på bakplåtspapper.
Servering
- Tag fram pannacottan ur kylen.
- Häll över kolasås, och strö över lite hasselnötskrokant och lite flingsalt på toppen av varje portion.