Schweizernötpaj
Supergod chokladpaj med en mjuk chokladtryffelfyllning med schweizernötchoklad.
Räcker till 7 st (form 20 cm i diameter)
7 st (form 20 cm i diameter)
Ingredienser
Så gör du
Ingredienser pajskal:
- 1,5 dl vetemjöl
- 0,5 dl kakao
- 1 dl florsocker
- 75 gram kallt smör
- 1 st äggula
Ingredienser fyllning:
- 200 gram schweizernötchoklad
- 100 gram mörk choklad minst 50% kakaohalt
- 3 dl vispgrädde
- (För garnering: eventuellt krokant från Dr. Oetker)
Ingredienser pajskal:
Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt därefter smöret och hacka samman.
Ha sedan i ägget och arbeta snabbt ihop till en deg.
Sätt ugnen på 200 grader och låt degen vila i kylen tills ugnen värmts upp.
Tryck ut degen i en pajform eller en bakform med avtagbara kanter. Nagga botten med en gaffel och låt skalen gräddas i mitten av ugnen i ca 25 minuter.
Låt skalet svalna helt innan du fyller det. Under tiden kan du göra fyllningen.
Ingredienser fyllning:
Grovhacka de båda chokladsorterna och lägg i en värmetålig skål.
Värm upp grädden i en kastrull och dra bort kastrullen från plattan så fort du ser att den är påväg att börja bubbla. Häll grädden över chokladen och blanda försiktigt tills alla chokladbitar smält in helt i vispgrädden.
Ställ skålen i kylskåpet tills dess att fyllningen tjocknat lite innan du häller ner den i ditt pajskal.
Låt din paj stå i kylskåpet tills fyllningen fått en fast konsistens. Avsluta med att eventuellt garnera med hasselnötskross.